Skrittar av

Just nu sitter jag och skrittar av ponnyn. Det gick bra att rida, hon var lite mjukare än igår. Nu ska vi strax in i stallet och hon ska mat. Mums!

//Isabelle

Dagens ridpass

Idag red jag markarbete med hinder. Jag ställde upp ett hinder på ca 50 cm längs ena långsidan, lite innanför fyrkantsspåret. Jag försökte verkligen börja med att rida igenom henne och jag lyckades faktiskt väldigt bra. Sedan fattade jag galopp och låg bara och rullade på hindret. Jag tänkte mest på mig själv och min sits. Det gick faktiskt riktigt bra och jag fick ihop henne snabbt efter hindret. Jag avslutade ridpasset med två språng på 90 cm och det kändes så härligt! Hon hoppar det verkligen utan ansträngning nu mera. Efter det travade jag av och stretchade ut henne lite. 

Lilla tjejen var helt blöt av svett när vi var klara haha. Imorgon ska jag upp klockan 4 och rida. Tagga!

//Isabelle

Mobilblogg

Ni får ursäkta min frånvaro här, men min dator funkar inte så ja..

I måndags och tisdags red jag ut. Dock blev det inte mycket travjobb för vägen är så hård. Men jag tränade mycket på att hon skulle ta trav hjälperna på en gång, utan den fördröjning som hon brukar och att verkligen rida henne bakifrån liksom. Dessutom har jag jobbat mycket med min egna hållning. 

Igår fick hon stå för jag hade inte tid att rida. Idag ska jag hoppa



//Isabelle

det har hänt en del på ett år.

30 juli 2010:


29 maj 2011:


4 augusti 2011:
Men mest av allt har det hänt en hel del på bara några månader. 

//Isabelle

planering för nästa vecka.

Jag har bestämt att Connie inte ska gå på ridbanan den kommande veckan. Det känns som att det har blivit lite för mycket krav på henne på senare tiden, och lite för lite omväxling. Så nästa vecka ska hon mest gå ute. Dock ska jag börja varje ridpass med att strecha henne och det kommer ske på ridbanan. Kommer lägga in ett markarbets pass och ett hopp-pass.

Här är ett preliminärt schema:
Måndag: travarbete 5 km
Tisdag: lätt galoppjobb
Onsdag: hoppning
Torsdag: travarbete 5 km
Fredag: markarbete
Lördag: vila
Söndag: vila, skritta eller longera
På fredag ska jag och familjen åka upp till Norrtälje direkt efter skolan, så jag kommer behöva gå upp tidigt på morgonen och rida. Tagga! Vi kommer hem på söndag, men vilken tid vet jag inte, så vi får se hur det blir med ridningen. 

//Isabelle

Detta måste jag träna mer på:

1. Min hållning. Jag måste räta på ryggen och få upp blicken. Dessutom blir jag lätt "rak" i armarna så jag måste föra tillbaka armbågarna så att jag på så vis får upp händerna och blir mer följsam.

2. Mina skänklar. "Ner med hälarna och peka tårna framåt" borde vara mitt mantra. Jag spänner även benen så att de "krullar upp sig" (i brist på bättre ord) så att jag inte längre tar stöd i stigbyglarna. Detta sker mest i galoppen.
//Isabelle

pictures.



//Isabelle

Maria träning

Idag red jag för Maria. 

Vi började med att strecha ut hennes hals i skritt. Sedan jobbade vi mycket med tempoväxlingar i skritt och trav. Alltså, kort aktiv skritt, lång aktiv skritt. Kort aktiv trav, lång aktiv trav. Efter det jobbade vi med skänkelvikning i skritt. Vi försöker få henne att förstå vad hon ska göra. Det gick inte så bra, kan jag säga. Connie blev jättesur för att hon tyckte det var jobbigt. Vi lyckades i alla fall några steg och då slutade vi med den övningen. Vi gick över till galoppen och den var kaos. Men det är bara att träna, träna och träna! 


ett litet smakprov. Jag lägger in resten av bilderna sedan.

//Isabelle

skulle jag våga?

Jag har börjat smida lite planer här hemma. Imorgon ska jag prata med Maria om att börja träna in ett dressyrprogram och förbereda oss för tävling i oktober. Jag har aldrig tävlat dressyr och har överhuvudtaget inte tävlat på flera år, så det känns lite läskigt. Men det skulle vara roligt att komma ut och prova på. Isf ska jag nog rida ett LB:0 eller LB:1. Jag är inte säker. 

Detta är dock bara funderingar från min sida och absolut inget bestämt. 

//Isabelle

Dagens:

Jag började med att checka henne i skritten. Hon var med på noterna på direkten så jag gick över och jobbade i traven. Hon var lite jobbig där men tycker ändå att det gick bra. Jobbade på fyrkantsspåret med att ställa ut henne på långsidan och in på kortsidan. Hon blir jättemjuk och fin av det. Jag hade ställt upp ett hinder så att jag kunde hoppa på volt, så jag travhoppade det. Det gick bra och hon tog i med baken. Vi travhoppade upp till 80 cm, sedan höjde jag till 90 och tog det i galopp typ 2 gånger. Det gick riktigt bra. Jag kunde verkligen rida ihop henne och hon hoppade med ryggen. Sedan joggade jag några varv på fyrkanten innan jag skrittade av.

Jag känner mig väldigt nöjd med idag! Imorgon ska hon få skritta för hon kommer nog vara ganska seg i kroppen. På söndag kommer Maria.

//Isabelle

Ut till ponnyn

Nu ska jag ut och rida ponnyn. Hon har blivit ganska tjock efter några dagars vila. Det känns ganska tråkigt haha. Idag blir det i alla fall markarbete på ridbanan och så kanske vi jobbar med lite bommar. Photobucket Pictures, Images and Photos

//Isabelle

lite funderingar.

Jag har pratat lite med min mamma, och berättat om mina funderingar över att köpa D-ponny istället för stor häst. Jag har tänkt en del på det och känner att jag kanske inte är redo för en stor häst än. Kanske är det så att jag behöver en lite mer rutinerad D-ponny så att jag kan slappna av lite och utbilda mig själv innan jag går över till häst. Som det är nu hinner jag knappt tänka på min egen ridning eftersom Connie måste utbildas och ridas till inför försäljning. Dessutom är mamma och pappa inte redo att lägga ut de pengar som jag tycker krävs för en hyfsad häst, och ponnyer är ju billigare även om det bara rör sig om några tusen mindre. 

Jag har nog bestämt mig. Jag ska nog satsa på en D-ponny tills dess att jag är 18. Men först och främst måste vi få min lilla tjej såld.. 

//Isabelle

dålig uppdatering och uteritt.

Fy vad jag är dålig på att uppdatera. Tiden rinner liksom till andra saker. Jag har dessutom varit sjuk så det har inte blivit mycket ridning denna veckan. Senaste gången jag red var i måndags och då red jag ut. Det gick helt ok. Hon gick bra i skritten och var på tygel (vilket som sagt har varit lite problematiskt på uteritterna). I traven gick det dåligt i början men efter lite mycket jobb gav hon efter. Dock blir hon väldigt stark och tung i munnen och vill dra neråt och öka farten. Då måste jag verkligen hålla fram och gasa bak så att hon får under sig bakbenen och lättar upp lite. Det funkade inte riktigt men hon blev ganska fin i slutet. I skritten var hon i alla fall fin och lätt i munnen. Det är bara att jobba vidare!


bild från en annan, mindre höstig, dag.

//Isabelle

Lektion för Maria.

Idag gick jag upp på förmiddagen och red lektion för Maria klockan 11. Vi jobbade med mycket övergångar först skritt-halt sedan skritt-trav och sist trav-galopp. Det gick helt ok. Sedan jobbade vi med lite försök till skänkelvikning. Att ställa henne utåt på långsidorna och trycka yttersidan innåt. Det gick inte jättebra, men hon blev väldigt lösgjord och fin av det. Det blev inga bilder idag pga vädret. 

//Isabelle

dagens:

Det gick inte så bra att rida idag heller. Men det gick i alla fall bättre än i måndags, alltid något liksom.

Idag så jobbade jag verkligen med grunderna. Böja igenom i skritt, lite mer än nödvändigt, och sedan jobba med traven. Hon var fin i skritten nästan på en gång, men så fort jag skulle börja trava blev hon grining och ville inte vara med mer. Det hon gör är att hon lirkar åt sig bettet och ställer sig utåt. Jätteroligt liksom. Men jag lyckades faktiskt jobba igenom det tillslut. Galoppen gick helt ok, men efter den var jag tvungen att börja om från början i traven igen för hon blev otroligt tung på bettet och försökte dra ner huvudet och greja. I slutet var hon dock riktigt fin och då passade jag på att strecha henne i en lite längre och lägre form.

Jag fick just snilleblixten att hon kanske är så här jobbig för att hon sätter päls. Hon blev riktigt grinig vid den här tiden förra året så det skulle kunna vara det. Mamma ska köpa vitaminer så ska hon få en 2 veckors kur. Hoppas det hjälper! 


ta oss tillbaka till detta, tack!

//Isabelle

sämre dag.

Idag gick det faktiskt ganska dåligt att rida. Red markarbete eftersom jag inte gjort det sedan i torsdags. Anledningen till det är att jag piercade naveln i fredags och inte vågat rida sedan dess. Connie var ganska dryg idag. Jobbig i munnen och ville inte ta hjälperna. Men jag red i alla fall igenom det ganska bra. Stundvis var hon riktigt fin. Galoppen funkade dock inte alls idag. I vänster galopp drog hon tag i bettet och ville inte böja igenom så där fick jag kämpa ett bra tag. Tillslut släppte hon lite så då bröt jag av till trav igen. I höger galopp var formen jättefin, men hon ville inte ta skänklarna. Alltid är det något liksom. Förhoppningsvis är anledningen till detta att hon inte blivit genomriden på några dagar, för jag orkar inte med om hon ska ha en drygar period nu. Imorgon ska jag i alla fall kliva tillbaka ett steg och verkligen jobba, jobba, jobba i skritten och traven. Hoppas det hjälper. 

Dessutom kändes det inte som att sadeln låg hundra idag. Hoppade till och med av och justerade den när jag ridit en stund. Hon kanske har musklat sig så att den inte passar längre? 
gammal bild. 

//Isabelle

rise and shine!

Nu ska jag gå ut och longera ponnyn. Senare idag ska jag iväg till en kompis så därför får jag gå ut nu istället. Jag ska lägga ut lite bommar och försöka få henne låg och rund. 

Jag kan ju passa på att be om ursäkt för dålig uppdatering också. Jag har inte riktigt haft tid att sitta vid datan den senaste veckan. Connie har jag haft tid med dock. Hon stog i måndags och igår, förövrigt har hon fått jobba. Det går verkligen bra för oss just nu! Äntligen är det ett nöje att rida.


favoritbilden just nu!

//Isabelle

Maria träning.

Idag tränade jag för Maria. Ridningen denna veckan har ju varit lite sisådär, men det märktes verkligen inte. Tvärt om nästan! Idag red jag hela tiden, och det gick bra från början. Så vi började travjobba istället för att tjat så mycket med skritten, vi jobbade en liten stund med basics i traven och sedan galoppjobbade vi. 6 steg fram och 6 tillbaka, så såg jobbet ut. I höger varv gick det riktigt bra, i vänster ville hon inte riktigt svara framåt. Det är nåt vi måste jobba på. Efter galoppen travjobbade vi igen på fyrkantsspåret, med travökningar på långsidan och lite sånt. Det gick mycket bättre än förra veckan, nu kunde jag hålla henne inåtställd hela tiden. Sist jobbade vi lite med att få in skänkelvikning, vilket inte gick bra alls. Nya tag nästa vecka!

Det känns så skönt att det äntligen har släppt för oss! Nu är det verkligen ett nöje att rida min lilla ponny. 

Bilder (nu när ponnyn går bra måste jag börja tänka på min egen hållning. Den ser förfärlig ut!) :


Connie har blivit lite tjock, jag vet haha...

jag är så nöjd med min lilla flicka!

//Isabelle

gårdagens ridtur:

Igår bestämde jag mig för att bara rida ut och busa. Ridningen har varit alltför allvarlig en tid nu. Jag hade glömt känslan av att galoppera i skogen liiite för fort och känna hästens glädje blandas med min egen. Det var länge sedan Connie var så glad. När jag travade henne mellan galopperna sprang hon med öronenspetsade och kastade sig undan för saker åt båda hållen haha. Hon var helt övertaggad, min lilla tjej. 

Som ryttare måsten man faktiskt få göra så ibland. Bara strunta i allt vad form och korrekthet heter och bara få leka med sin häst. Jag ska försöka minnas det, och göra det lite oftare. Jag vill ju inte att Connie ska tappa glädjen..


//Isabelle
RSS 2.0