Dagens hästgöra:

Jag har just kommit in från stallet. Där mockade jag och bäddade boxarna, och så promenerade jag med Connie. Nu när det fryst på och marken är hård igen är hagen nästan omöjlig att gå i på vissa ställen, så Connie var såklart jättestel. Det ligger ju ingen is på vägen så där kunde vi promenera. I början var hon stel och motvillig men sen blev hon varm och då stegade hon på med raska steg haha. 

Det känns jobbigt att jag snart ska lämna hästarna i en vecka. Familjen spelar inte så stor roll, men hästarna är en helt annan sak haha! 


arkivbild

//Isabelle

herregud!


Jag vet inte om man kan se videoklippet i bloggen så här är länken till svtplay.

Jag trodde inte det var sant först när jag såg att jockeyn försökte knuffa henne av hästen. Det var en otrolig tur för båda att hon lyckades hålla sig kvar, hon kunde ha dött och han hade kunnat få möta något mycket allvarligare än 6 månaders avstängning... Sånt här ska inte hända. 

//Isabelle

täcken.

Jag köpte ett begagnat vintertäcke för ett tag sedan och nu har jag fått hem det. Det är ett jättefint shiretäcke i nyskick som jag köpte för halva priset, och självklart var det för litet. Så om någon vill köpa ett vintertäcke, 300g fyllning storlek 115, kan ni ju höra av er haha.

Just nu har jag inget utetäcke som hon kan ha eftersom hon rivit sönder sitt regntäcke och det andra får hon massa skav av så det är bara att slänga. Jag måste alltså köpa en helt ny täckesgarderob till ponnyn. För vilka pengar då liksom? Jag hade tänk ta mina julklappspengar till att köpa en sadel, men nu får de väl gå till täcken istället. Alltid lika roligt!

//Isabelle

ridpass, täcke och SvRF.

Idag jobbade jag Connie lite lätt precis som jag sa igår. Hon var mjukare idag från början så det gick bättre. Jag jobbade med att ställa henne utåt, rakt fram och innåt och med halter och igångsättningar. Det gick bra. Hon var inte lika jobbig med huvudet idag så det var skönt. 

Jag kan ju säga att jag möttes av en väldigt härlig julklapp när jag skulle ta in Connie. Hon hade nämligen rivit sönder sitt täcke. Nu måste jag lägga till ett regntäcke på köplistan, alltid lika kul.. 

Kan ju även tillägga att jag är otroligt irriterad över SvRF's nya bestämmelser, men jag tror dock att de kommer bli tvugna att ändra på dem. Inte bara för oss ryttare, men även för dem som tillverkar all utrustning. Vi kan ju hålla tummarna för det i alla fall. 



//Isabelle

Dagens:

Eftersom det är plusgrader nu har paddocken smält och blivit mjuk så det var bara att rida. Jag jobbade mycket med att ställa och böja i skritten och försöka mjuka upp henne. Hon var ganska stel och slängde med huvudet en hel del genom hela ridpasset. Hon lossade ordentligen i vänstra varvet mot slutet i alla fall. Höger varv gick inte bra, men det är ju också hennes svåra. Hon gav aldrig efter där men hon blev i alla fall bättre mot slutet. 

Jag är i alla fall väldigt nöjd med idag i och med att det var första ridpasset på flera veckor. Det bådar gott får framtiden! Imorgon ska hon få gå lättare. Jag ska nog bara jobba igenom henne i skritten, tror jag. Jag vill inte börja för hårt nu så att hon tröttnar eller skadar sig. 


återigen en arkivbild.

//Isabelle

Imorgon ska jag rida!

Det spelar ingen roll att jag fortfarande är sjuk, jag har sån otrolig ridabstinens så det är galet. På kvällarna ligger jag och planerar nästa år med ny sadel, träningar, fantiserar om tävlingar osv och på dagarna kollar jag på hästfilmer, läser massa hästbloggar och kollar utrustning. Jag känner mig lite smått galen haha. Undrar hur ponnyn känns nu när hon fått vila både kropp och huvud ett tag. Hoppas hon har smält allt nu så att vi kan gå vidare. 


arkivbild

//Isabelle

det går aldrig som man tänkt sig.

Jag har varit helt super taggad på att avsluta Connies vila och börja rida ordentligt igen, men självfallet blev jag sjuk för några dagar sedan så det var bara att glömma. Jag vill verkligen komma igång igen nu så att vi är i form nästa år så att vi kan börja träna i ridhuset. Men jag får ta en dag i taget och hoppas på att bli frisk snart och att vädret håller sig kallt. Det sista vi behöver nu är kramsnö och is.. 


arkivbild.

mys med ponnyn.

Idag promenerade mamma och jag som sagt med Connie. De första hundra metrarna var det en del tjafs. Hon skulle testa lite, halv reste sig och var allmänt oförskämnd. Detta visste jag ju dock skulle ske, och jag förstår henne också. Hon lugnade successivt ner sig och efter typ 3 km var hon sig själv igen. Det var i alla fall jättemysigt att gå med henne och det märktes verkligen att hon var glad över att komma ut och se lite nytt.

Imorgon kan jag förhoppningsvis rida på ridbanan. Jag vill komma igång med ridningen så snabbt som möjligt nu, för hon har redan tappat en hel del muskler (buhu!) och jag ska åka bort om 2 veckor så ja...


oktober(?) 2010

//Isabelle

vi börjar smyga igång lite, nu när snön är här.

Igår longerade jag Connie på ridbanan. Hon tyckte det var riktigt skönt att få röra på sig. Mamma filmade lite så jag kanske lägger upp filmen när jag redigerat den osv. 


en blöt liten ponny efter longeringen.

Nu ska jag och mamma ut och promenera med Connie.

//Isabelle

charmig kille!


Jackaro ville också vara med idag när jag borstade Connie. 

//Isabelle

Mina mål för vintern/våren 2012

* lösa licens för ridhuset. 
* hitta en hopptränare som vi trivs med och träna hoppning regelbundet.
* fortsätta utvecklas i markarbetet. 
* starta några lokala tävlingar i hoppning och dressyr.
* sälja Connie i slutet av våren. 
* Köpa en D-ponny


arkivbild

//Isabelle

update.

På grund av vädret vilar Connie fortfarande. Padocken är en blandning av is, vatten och stenhård sandyta typ, och vägarna häromkring är som en stor skridskobana. Det känns verkligen tråkigt att vädret är andledningen till den här pausen, för jag känner mig riktigt taggad på att komma vidare i ridningen, och Connie spricker snart av överskottsenergi! Jag hoppas verkligena att vädret stabiliseras snart, helts så att det blir milt, men ska det snöa så får det lov att komma så mycket att det går att rida! 

Ni får ha överseende med den dåliga uppdateringen så länge.


arkivbild.

//Isabelle

regn och rusk.

Nu står båda ponnyerna inne i stallet. Det är sånt obehagligt väder så jag vill ha dem inne i natt. Connie tyckte nog samma för hon kom travandes till mig när jag visslade haha. Nu när det regnar så mycket kanske paddocken blir användbar. Kanske redan imorgon? Det hoppas jag på! 


arkivbild.

//Isabelle

hejsan folket!

Det var verkligen länge sedan jag skrev här nu. Det har varit fullt upp med skolan, och så har jag varit sjuk. Connie har fått vila i snart två veckor, förs för att jag var sjuk och nu för att snön har kommit. Dock börjar snön bli så tjock att det går att rida. Jag är väldigt angelägen om att slå på skor och brodd på henne så fort som möjligt, det är så läskigt att rida på vägarna annars.

Det är alltså väldigt lugnt på hästfronten just nu, men förhoppningsvis är vi igång snart igen!

//Isabelle
RSS 2.0