sjukling.

Jag ligger hemma och är sjuk. Som underhållning ser jag på dressyren från Globen. 



//Isabelle

dagens:

Idag red jag på ridbanan (som vanligt). Hon var otroligt pigg. Hon brukar vara lite smått seg av sig, men idag gick hon på som aldrig förr. Det gick faktiskt ganska bra från början. Hon var lite mjukare än vanligt och jag kunde böja och ställa henne ganska bra. Jag jobbade mycket i skritten och traven med övergångar, åttvolter och tempoväxlingar. Problemet blev att nu när hon var så pigg sprang hon bara på och blev lätt tung i handen och jobbade inte jättebra med baken. Det gick dock lite upp och ner. Ibland hade hon jättefin bakbensverksamhet och hon lyssnade på förhållningar för att sedan slå om och bara springa. 

Jag ska dra ner liiite på kraftfodret och se om det gör någon skillnad.
Förlåt för att ni får massa inlägg utan bilder, men jag har total bildbrist just nu. 

//Isabelle

Connies stam





Jag lyckades gå tillbaka till början av 1600-talet. Jättecoolt! 

Det konstiga är att i Connies pass heter hennes mamma Carmen, men på alla andra ställen heter hon Carmencita. Det är någonting som jag verkligen inte förstår..

//Isabelle

grå/brun

före:


(söt fläta haha)

efter:


Dock är jag inte riktigt klar för jag ska ta halva ansiktet också. Det får bli till helgen.

Det är så enkelt att klippa Connie. Vi tar på henne en körhuva över öronen så att hon inte ska höra så mycket och då står hon bara och sover. Hon skulle nog inte bry sig utan körhuvan heller, det är mer för säkerhetsskull.
Detta är första gången jag klipper själv så resultatet är inte perfekt, men jag tycker ändå att jag får godkänt. Nu när håret är borta på magen ser hon inte heller så tjock ut och det är ju ganska skönt. Klippmaskinen vi köpte funkade riktigt bra. Den var enkel att förstå sig på och ganska lätt i handen. Effektiv var den också så jag är nöjd med det köpet. Nu ska vi bara köpa hem varma täcken så att vi är redo när vintern kommer (fasa!). 

I januari/februari ska jag klippa bort allt. Jag taggar redan!

//Isabelle

dagens:

Idag var första ridpasset efter att ponnyn blev klippt. Det fick inte direkt en optimal början kan jag säga. Jag skrittade henne på långa tyglar på ridbanan och hon var ganska pigg. Då kom det en bil med en släpkärra som skramlade jättemycket, så jag tog lite i tyglarna för säkerhetsskull men brydde mig inte så mycket eftersom Connie aldrig brukar reagera. Tji fick jag. Hon kastade sig åt sidan och drog ett bocksprång, jag hann tänka typ "oj, det hade kunnat gå illa" innan hon drog en serie bocksprång. Jag tror jag åkte av på det fjärde. Jag landade i alla fall platt på mage och hade inte en chans att hålla kvar tyglarna så Connie hon fortsatte bocka ett tag. Efter nån minut kunde jag i alla fall röra på mig och då gick jag och tog tag i tyglarna. Sedan var det bara att borsta av mig gruset och sitta upp.

Resten av ridpasset gick i alla fall riktigt bra. Hon var loss och fin i slutet. Jag red dock inte så länge och struntade i galoppen. Jag hade inte så mycket tid idag så jag satsade på skritten och traven. Det gick som sagt bra.


Bilder på klippningen kommer nog imorgon. 

//Isabelle

fyfan vad hemskt.

Jag läste just att Eric Lamazes häst Hickstead dog undet tävlingarna i Verona. Hästen ska ha kollapsat efter att de hoppat klart banan. 



//Isabelle

Isabelle om gymnasieval.

Emma skrev ju ett inlägg om vad hon ska välja för gymnasium, och jag tänker följa hennes exempel.

I över ett år har jag varit 100% säker på att jag ska gå häst på Lillerud. Jag har planerat hit och dit och pratat med mina föräldrar osv. För någon månad sedan ändrade jag mig dock totalt. Jag vill gå samhäll på Karro i Örebro. Helst av allt vill jag flytta in i en lägenhet i stan och flytta hästen till ett stall utanför stan. Anledningen till att jag vill gå samhäll är att jag vill ha möjlighet att plugga vidare. Visserligen kan man göra det när man gått häst också, men man får fler ämnen när man går samhäll. Jag kanske inte vill jobba med hästar när jag är vuxen. Just nu är jag säker på att jag vill det, men mycket kan hända på 3 år. För mig är det nog bäst att ha en stabil grund, med många olika möjligheter, att stå på när jag går ur gymnasiet. Sen kan jag göra alla mina val efter det. Så det blir nog samhäll för mig, även fast det ibland känns lockande att gå häst..

//Isabelle

dagens:

Idag red jag på förmiddagen. Det gick så otroligt mycket bättre än vad det gjort någon gång den senaste veckan. Hon var fortfarande stum i vänster tygeln men efter ett tag blev hon riktigt fin. Jag har börjat rida med padd under sadeln också för den ligger inte riktigt optimalt. Dock trivs jag inte med padd för det känns som att man sitter uppe på hästen istället för att man är med den liksom. Jag kan inte riktigt förklara, men känslan är inte så bra. Jag ska prova rida med den i veckan och se hur det känns.

Vi köpte en klippmaskin idag också. Så imorgon ska ponnyn klippas! Det blir denna:


+ halva huvudet. 

//Isabelle

dagens:

Idag var Maria här. Hon red Connie först och sedan var det min tur. Det gick helt ok. Känslan är ju inte som den varit förut men. Aja, jag är för trött för att skriva någon vettig text just nu haha. 

//Isabelle
RSS 2.0