schabrak.

Detta schabraket köpte jag för några månader sedan, dock har jag inte hunnit använda det än.
det röd/gråa ligger hemma i min garderob.

Dessa schabrak är jag sugen på just nu:
Lamicell rG Collection - 463 kronor

Dýon - 455 kronor

jacson schabrak allround - 379 kronor

eskadron -10 - 615 kronor.

Ge mig pengar ja?

/Isabelle

så många svettäcken, så lite tid.

Någonting som jag är helt beroende av är svettäcken. Jag älskar verkligen att kolla på svettäcken i affärer, på nätet osv. Hittills har jag tre stycken som jag har samlat på mig inom loppet av ett halvt år.

detta var det första:
svettäcke från hööks. Detta använder jag hemma.

det andra:
amigo jersey cooler (detta har jag inte använt än utan ska vara fintäcke)

det nyaste:
svettäcke från hööks. Detta är jättebra att ha som framskrittningstäcke eftersom den inte har några gjordar utan bara fästs där fram. Väldigt enkel att bara slänga på hästen lite snabbt också, tyvärr är den ju helt utesluten när man ska åka transport.

/Isabelle

uppdatering.

Förlåt för min dåliga uppdatering, men jag har en stor svenska inlämning tills i morgon så ponnyn fick stå igår och kommer tyvärr få stå idag också. Jag hatar verkligen när skolan inkräcktar på ridningen!

Jag kom på att varken Emma eller jag har visat vart våra hästar bor. Därför tänkte jag ta lite bilder i stallet och hagarna inom en snar framtid. Dock måste jag verkligen städa stallet först, just nu är det lite stökigt.


/Isabelle

bilder från dagens ridpass.

Hemma hos Emma.

Ridlektionen var rolig, men jobbig. Det är dock skönt att rida ordentligt igen. Jag kommer ha otrolig träningsvärk i morgon haha. Som Emma sa, bilder kommer upp senare.

Nu sitter vi hemma hos Emma och hoppas på att få mat. Haha , nej men jag är verkligen jättehungrig. Vi ska fixa lite med bloggen och så ska jag låna kläder av henne till 1800-tals rollspelet som vi ska ha i skolan imorgon.


äckligabrudar.com är vårt nya domännamn ;)

/Isabelle & Emma

trasig hage.

När vi kom hem från släktträffen såg jag att staketet i hästarnas hage låg nere på ett ställe, så jag rusade in i farstun, drog av mig klänningen och drog på jeans och en tröja. Sedan sprang jag till stallet och hämtade grimskaft och tog sedan in hästarna i stallet. Jag förstår inte hur de lyckats få ner det där, men får ta en närmare titt på det i morgon. Det var en väldans tur att de stannade i hagen i alla fall!
Nu går hästarna i andra hagen och mumsar på hö haha.

PS. Emma, köp GPA-hjälmen! Och medan du ändå är i gång kan du få köpa en till mig också ;)

/Isabelle

pedikyr för ponnyn.

Igår fick Connie sina hovar verkade. Våran hovslagare har varit skadad i flera månader så mamma har fått sköta hovskötseln. Som tur är går Connie barfota så det är inte jättesvårt att hålla hovarna i ordning. Dock var det såklart väldigt skönt att hovslagaren kom ut och fixade, han är ju ändå utbildad till det. Han tyckte att Connies hovar är jättefina, så det var ju bra. Kanske ska nämna att anledningen till att hon inte är skodd är att hon har en tendens till hovröta, och med skor på skulle det vara svårare att hålla koll på det. Tyvärr har vi ganska blöta hagar, vilket förvärrar situtationen. Dock har hennes hovar varit fina i några år nu så det är verkligen skönt.
det är på bärranden hon har haft röta.

/Isabelle

lite info.

Idag ska jag på släktträff så jag kommer tyvärr inte hinna rida. Min uppdatering kommer inte heller vara så bra. Förhoppningsvis kommer Emma uppdatera desto mer.

I morgon ska jag dock rida för min tränare så då kommer ni få bättre uppdatering, men tyvärr inga bilder för ingen i familjen kommer vara hemma.
Bild från i höstas.

/Isabelle

freejump system.

Emma och jag pratade lite om stigbyglar idag. Både hon och jag rider med gamla godingen.
Alltså denna:
Jag tycker att den är ganska ful faktiskt, därför har jag börjat kolla efter andra alternativ. De jag hittade är dessa:
freejump soft up stigbyglar. Yttersidan är vikbar så om man trillar av kommer den vika sig så att man inte fastnar. Den ska ha lite svikt i sig så att den inte är helt stum. Dessutom fäster man den på ett sätt som gör att om man tappar den ligger den stilla och är enkel att få tag på istället för att fladdra runt. En perfekt hoppstigbygel helt enkelt. Den finns dessutom i många olika färgkombinationer så det är enkelt att macha med sin utrustning. Dock vill jag ha den i svart/svart. Det som är negativt är priset. Den kostar 1 950 kronor.

Till dessa stigbyglar har man tagit fram speciella stigläder, för att få så mycket effekt som möjligt.
1 190 kronor.


Även fast det är mycket pengar är jag ganska säker på att jag ska köpa detta. Förhoppningsvis är de värda pengarna.

/ Isabelle

Tips från Issa.

Jag har lite svårt för att ha en bra hållning när jag rider, vilket är väldigt irriterande för mig. Därför kom jag på världens största smarthet: istället för t-shirt rider jag i linne, för när man bär linne vill man verkligen inte sitta med böjd rygg för då är risken att folk ser mer än de borde (haha). På det viset rätar man på axlarna och får rätt hållning. Prova det någon gång. Dessutom, när man rider rak i ryggen och med blicken frammåt känns det som att allt flyter på mycket bättre än när man sitter som en säck potatis och letar efter ogräs i ridbanan.
då behöver man inte lägga ut 500 kronor på en sitsbåge ;)

/ Isabelle

dagens hästgöra.

Ridningen idag gick helt okej. Dock är jag faktiskt lite orolig för hon är väldigt stel i högra sidan så jag får prata med min tränare om det på söndag. Kanske behöver hon kollas upp av en kiropraktor. Anyways, vi jobbade väldigt mycket i galopp idag så hon var ganska svettig efter ridpasset. I stället för att skritta av henne varv efter varv i paddocken slängde jag av henne sadeln, la på svettäcke och så tog vi en promenad. Det var mysigt.

Jag var ute i stallet i tre timmar så jag hann med en hel del annat också. Massa pyssel och mys. Här kommer lite bilder.
Connie slappnade av ordentligt när jag pysslade med henne.


avskrittning. Hon har på sig nya tränset också. Jag tycker det passar henne ganska bra, dock hoppas jag verkligen att det formar till sig lite mer!

/Isabelle

fin ponny blir finare.

Idag fixade jag till Connies svans. Det var verkligen på tiden! Jag började med att spraya i glansspray och väntade tills det torkat. Sedan "plockade" jag svansen. Jag vet inte om det heter så, men jag har alltid sagt det... Det är i alla fall att ta ett hårstrå i taget för att reda ut tovor. Det tar ett tag kan jag säga haha. När den var "genomplockad" kammade jag igenom den och sedan klippte jag av en bit.

före klippning:

efter klippning:
/ Isabelle

Isabelles presentation.

Jag heter alltså Isabelle Gustafsson och är född i januari 1996. Jag bor utanför Örebro i en liten by (?) som heter Svennevad. Jag bor på en liten gård med mamma, pappa, två syskon, 3 hundar, 1 katt och två ponnyer. Ponnyerna presenteras här.

Jag går i 8:an på högstadiet och mina planer just nu är att försöka klara mig igenom 9:an med bra betyg och komma in på Lilleruds hästgymnasie. Efter gymnasiet vill jag utbilda mig till ridlärare och så småning om starta ett eget företag med in/tillridning, försäljning/förmedling och avel av hästar.

Mina mål på kort sikt är att utvecklas som ryttare (såklart), att rida till Connie till en superfin ponny, tävla lite hoppning och sedan sälja henne för att gå över till stor häst.

/ Isabelle

Enjoy

e: Ekbäckens Savoy RWM 32
ue: Herklues 504


Född: 2000
Ras: Svensk ridponny
Mankhöjd: 136 cm


Vi köpte Enjoy hösten -04. Då gick jag i 2:an och hade växt ur Jackaro. Nu i efterhand förstår jag inte hur vi kunde köpa en så fin, känslig ponny till en 8-åring... Men hon är fortfarande underbar, lyhörd, lättlärd och trevlig så någonting måste vi ha gjort rätt. Hennes förra ägare började kalla henne Connie, för att det rimmar på ponny. Gissa om det stör mig? Aja, skadan är ju redan skedd, så att säga. Anyway, för några år sedan tävlade jag henne och det med bra resultat. Vi höll oss till pay&jump (som vi ofta klarade felfritt), och några lokalatävlingar (som nästan alltid gick bra men vi hade aldrig en chans på "pallen"). Men sedan fick hon röta i sina hovar och kunde inte ridas överhuvudtaget. Efter en hård vinter med rengöring av hovar varje dag tappade jag intresset och började satsa mer på dans i stället. Något annat som spelade in i att jag slutade rida var att jag skadat mig mycket efter att ha trillat av ponnyn och blivit rädd och osäker i ridningen. Jag tog upp ridningen igen förra sommaren och det har gått både upp och ner för Connie och mig. Vi har ännu inte varit ute på någon tävling utan går lugnt och försiktigt frammåt.



/ Isabelle

Kärvskogs Jackaro

e: Botvid RS 160
u: Kärvskogs Sirene RS 1500

Född: 1996
Ras: Shetlandsponny
Mankhöjd: 96 cm

Jackaro är familjens första ponny. Honom köpte mamma & pappa till oss barn. Men det var jag som var intresserad och han blev min ponny. Gud vad mycket roligt vi har haft tillsammans! Och massa bus. Jag kommer ihåg alla gånger jag red honom barbacka och galopperade runt i trädgården och han bockade och sparkade bakut och jag for av. Och det var så jäkla roligt! Hahah! Jisses, vad vi passade bra ihop! Nu går han mest hemma som sällskapsponny tyvärr.


/ Isabelle
RSS 2.0