Till Emma!

Lite "komihåg" grejer nu då.

Glansspray=A och O!
Om hon fastnar med huvudet i luften = håll yttertygel, led med inner. Var bestämd om hon inte lyssnar, hon vet vad hon ska göra egentligen!
Tänk framåt, uppåt!
Pellets i blåa tunnan. Alltid när du hämtar och lämnar! 
Sadeln lååångt bak ;)
Jag lämnar grimskaftet i stallet så du behöver inte gå in och hämta det.
Jag lämnar mammas mobil nummer i ett utkast, ifall du behöver det.

Tack för att du ställer upp, och var rädd om min lilla tjej nu!

Gårdagens ridpass.

Igår tränade jag för Maria. Det gick bra över lag. Dock var jag verkligen helt slut i benen efter flera intensiva ridpass haha. Jag pratade med Maria om hur Connie var i högervarv så vi jobbade en hel del med det. I slutet gick det faktiskt ganska bra. Den känsla jag kommer ta med mig dock är galoppen i vänstervarv. Fy fan vilken bra känsla jag hade! Connie rullade på framåt i bra form och jag kunde räta upp mig och verkligen RIDA henne. Underbart var det!

Det var dock väldigt varmt även fast jag red runt åtta på morgonen. Jag höll på att dö av värmeslag haha. 

Det blev inga bilder denna gången tyvärr..

Gissa vad jag köpte igår?!

Mountain horse supreme high rider! Yayy!

Det bästa av allt var ju att jag fick 10% rabatt pga att de stått i affären och inte hade någon låda till sig. 

Jag är grymt nöjd!

late update.

Jag har varit borta hela dagen, därav ingen uppdatering. Imorgon berättar jag om dagen.

Imorgon ska även Emma komma och rida Connie igen. Det blir kul!

svacka.

Det har inte gått bra med ridningen de senaste två dagarna. Hon går jättefint i vänster varv, men höger är hon helt off. Hon tar varken ytter eller innerskänkeln som hon ska och springer med huvudet i luften. Jag ska rida lektion för Maria imorgon så förhoppningsvis kan hon bringa klarhet till situtationen. Det är så otroligt tråkigt när saker inte funkar, speciellt nu när jag inte kommer vara hemma på tre veckor..

Skrittur i skogen.

Jag kom just in från en supermysig ridtur. Min syster följde med tillsammans med två av våra hundar. När vi passerade ett hus såg jag en hund komma springandes, men jag tänkte att de hade en grind som jag inte kunde se. Men självfallet sprang den där lilla hunden ut på vägen. Så fort jag insåg att den var helt lös hoppade jag av ponnyn så jag var av långt innan hunden nådde vägen. Först sprang den fram till min syster och sedan vände den för att springa mot mig och Connie. Då använde jag min "fy på dig dumma jycke" röst och röt typ "Bort härifrån hund. Gå hem." Då sprang den till huset igen haha. Ägaren kom och bad om ursäkt och sedan fortsatte våran färd. Jag förstår mig verkligen inte på folk som låter sina hundar gå lösa när de inte har koll på dem. Jag skulle aldrig göra så med min hund!

Resten av färden fortsatte utan större incidenter. Några åt sidan språng hit och dit, några "stanna och backa" grejer och några intressanta hästar senare var vi hemma. Connie är så rolig haha. Hon ska alltid hitta faror någonstans.

Vi var borta i ungefär 2 timmar och under hela tiden var det strålande kvällssol. Underbar ridtur!

När jag släppte ut henne i hagen busade vi lite innan jag gick in. Sötan älskar att leka, för hon vet att hon får godis haha.


Ni får en redan använd bild.

dagens:

Precis som Emma skrev så provade hon Connie idag. Det gick bra, Connie verkade trivas så jag kommer nog våga låta Emma rida henne i tre veckor. Jag vet ju att hon har ett sunt sätt att hålla sig till hästar så.. Dock har jag lite problem med att lita på andra när det gäller att ta hand om min lilla pärla haha. 

Jag ska alltså på läger i Brasilien i tre veckor. Åker på fredag, 1:a juni. Jag kan säga att jag har en hel del ångest för att lämna Connie. Men det kommer bli fett. Hoppas jag.

När jag sedan kommer tillbaka till Sverige ska Connie snart ut på annons. Min lilla tjej ska alltså säljas.. Jag klarar inte ens av att tänka på det.

Min vackra tjej ♥

Felicia och Royal Gold.

Här kommer lite bilder på Felicia och Roy från deras träning igår.


Felicia har en liten minishettis som sällskap till Roy. Visst är hon gullig ? :')

Bilder från igår.

alla dessa charmiga miner haha..

Det blev inte så många bra bilder denna gången tyvärr. Många bilder blev felstegsbilder (jag måste visa mamma sportinställningen så att man kan ta flera bilder på rad).

Gårdagens träning.

Igår red jag alltså för Maria. Vi fokuserade på att Connie skulle gå framåt med mycket driv i bakbenen. Jag kom även fram till att jag red "fel" i förra sadeln. Jag använde bara hälarna när jag gav hjälper istället för att använda hela vaden. I den nya sadeln måste jag dock använda vaderna i och med att mina hälar inte riktigt ligger intill Connies sidor. Detta resulterade i en ponny som gick mycket bättre och en ryttare som blev jättetrött i benen haha. Slutsatsen av träningen är i alla fall att jag ska jobba Connie i ett friskare tempo för att hon ska få ta i mer med bakdelen och få bättre bjudning.

Fler bilder kommer snart.

Mobilblogg -

Nu har jag ridit lektion för Maria. Min dator kommer vara klar i eftermiddag så då kommer ni få bild och text om träningen. Ikväll ska jag följa med och fota när min vän Felicia hopptränar med sitt fullblod. Det kommer bli roligt!

Bilder från dagens avskrittning.

Photobucket Pictures, Images and Photos Photobucket Pictures, Images and Photos Korna var jätteintresserade av oss haha. Photobucket Pictures, Images and Photos Connie var ganska intresserad av korna också.

Mobilblogg - dagens ridpass.

Herregud vad bra det gick idag! Eller så tycker jag bara det för att det gått så otroligt dåligt de andra dagarna haha. Jag har ju bytt sadel nu eftersom den gamla är för trång för Connie. Som tur var hade vi kvar sadel som vi använde på våran förra ponny, och min lärare tyckte att jag skulle prova den nån vecka. Ska kanske nämna att jag aldrig tyckt om den sadeln. Det är en sån dära wintec sadel, eller vad det heter.

Jag red i alla fall ett markarbets pass i den i tisdags, och det var verkligen inget som funkade. Därför har jag struntat i ridbanan hela veckan och bara ridit ut. I dag bestämde jag mig dock för att ta tag i situationen, och det gick som sagt jättebra. Jag trivs fortfarande inte så bra i sadel men har börjat fatta hur jag ska rida i den nu. Connie går mycket bättre och trevligare i denna.

Jag red igenom henne ordentligt i skritten och gick sedan över till traven. Hon var lite springig och stirrig men efter ett tag blev hon lugn och fin. Även galoppen gick bra idag. Hon kändes rund och fin och under sig. Underbar helt enkelt! Photobucket Pictures, Images and Photos Nya sadeln. Ignorera Connies tjocka mage haha.

Tiden rinner mellan mina fingrar.

Det känns som att vi inte har lång tid kvar nu hjärtat. Om två veckor åker jag till Brasilien och efter det är det snart dags för dig att lysa upp någon annan liten ryttares dag. 

Har jag fattat rätt beslut?



You are the strenght,

that keeps me walking.
You are the hope,
that keeps me trusting.
You are the light to my soul.
You are my purpose.

You are everything.

ridstövlar.

Mountain horse supreme high rider - ca 4000 kronor

Dessa stövlar provade jag igår, men tyvärr hade de inte rätt storlek inne. De ska beställa hem den och då ska jag åka och prova igen. Jag hoppas verkligen att den passar för jag behöver ett par ridstövlar!

info

Jag har inte varit så aktiv här på bloggen pga att vi bara har en dator just nu. De andra tre är inlämnade på lagning så vi är fem personer om den dator som funkar. Jag har dessutom inte ridit på två dagar.

Min dator ska vara tillbaka nästa vecka så fram tills dess kommer uppdateringen gå lite på halvfart, hoppas att ni har överseende med detta.

/Isabelle

bilder från dagens träning.

Underbara ponny!

Photobucket Pictures, Images and Photos

Det går bara bättre och bättre för oss! Bilder och text kommer senare.

Ute i stallet.

Connie och jag gör oss redo för att rida lektion för Maria. Vi är taggade!

Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos
Eller, Connie är nog mest trött haha.

You are my everything.

Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos

Känsliga läsare varnas haha.

Jag tänker skriva lite om de skador som jag fått när jag ridit.

Första riktiga skadan var när jag spräckte läppen. Jag vet inte vilket år men mellan 05-07 tror jag.  Det var en vinterdag när vi tolkade, Connie skenade och slog upp med huvudet för att undvika ett träd och då fick jag hennes huvud rakt på läppen. Jag åkte av och det jag minns tydligast är när jag lyfte ansiktet från snön och såg blodfläckarna. Inte trevligt! Mamma körde mig till akuten, där fick jag två bedövningssprutor i läppen. En gång råkade de spruta den där vätskan genom läppen så att jag fick den i munnen. Så jävla äckligt! Sedan sydde de i alla fall 3-4 stygn i läppen och efter det fick jag åka hem. Det jobbigaste var att jag inte kunde äta ordentligt på flera veckor haha. Efter några veckor fick jag ta bort stygnen (aj!) och sedan dess har jag två ärr på insidan av läppen och en liten "uppåtbucktning" som syns när jag ler.
jag får ont bara av att se på bilden!

Den andra juli 2008 var det dags igen. Jag var ute och red med en kompis  och vi kom till en skymd korsning där det kom en annan ryttare. Connie blev jätterädd och gjorde sin värdsberömda sväng (en "jag är på väg åt ena hållet men helt plötsligt utan att nån märkt det har jag hunnit flera meter åt andra hållet"-sväng). Jag var i obalans eftersom jag skulle slå en broms från hennes hals så jag hade inte en chans att sitta kvar. Min kompis häst sprang över mig men som tur var fick jag bara hans hov lite lätt på mitt lår så det var lugnt. Tre fingrar på min vänster hand hade dock fått ordentliga sprickor. Jag minns den där smärtan. Helt otrolig. Jag minns också att jag kände hur mina fingrar svullnade upp. Mamma körde in mig till akuten och där fick jag en gipsskena och order om att ha den på i runt 3-4 veckor. 

1:a bilden var nog precis innan jag tog av skenan. De andra tre var precis efter.

Det var även efter den här skadan som jag blev rädd för ridningen.

Dagen.

Idag har jag inte ridit. Jag sov bort halva dagen (ångest!) och sedan var det för varmt. Jag var dock nere och hälsade på hästarna när jag fyllde på vattnet. Connie kom fram och hälsade, sedan när vattenbaljan var halvfylld kör hon ner ett ben i den och börjar plaska i vattnet haha. Tanken var nog att hon skulle slå upp det på magen men hon lyckades inte så bra. Söt är hon ju i alla fall. Jackaro kom fram och började slicka på mina ben haha. Han behövde salt så pappa har lagt ner en saltsten till dem nu. Sötare hästar finns inte!


/Isabelle

bättre sent än aldrig..

Igår red jag för Maria. Det gick mycket bättre än förra gången! Det märks redan stor skillnad på Connie, efter bara en vecka. Hon är mycket mjukare och finare nu. Som sagt, så länge jag rider rätt går hon rätt. Ett fel som jag har i min sits är att jag vinklar inneraxeln innåt och då blockerar jag Connies bog, istället för att öppna upp axeln bakåt, utåt. Lite svårt att förklara men.. Det är något jag måste jobba med i alla fall. 

Här kommer lite bilder:
på den här bilden ser man att jag blir stel i axeln och vinklar den framåt, innåt.

/Isabelle

gårdagens hästhantering.

Jag ber om ursäkt för en jättedålig uppdatering från min sida. 

Gårdagen:
Jag tog ju in ponnyn på förmiddagen för att jag skulle rida. Sagt och gjort, jag började jobba henne i skritten och det tog inte länge förens hon sökte stödet på yttertygeln. Dock kände jag att jag var jättetrött i benen och insåg att jag inte skulle orka hålla ihop henne. Därför böjde jag henne ordentligt i skritten och jobbade lite där och sedan avslutade jag. Det är ingen idé att rida om man inte kommer göra det bra, då förstör man bara det som byggds upp dittills. Istället bestämde jag mig för att jag skulle skritta ut på kvällen i stället.

Runt kvart i tio gick jag ut till hagen, slängde på ett täcke och tränsade ponnyn. Mamma slängde upp mig och så följde hon med och promenerade. Det var verkligen en jättemysig ridtur! Connie gick bra och lyssnade för skänkel och tygel och det var alldeles ljummet i luften. Det var verkligen underbart!
Photobucket Pictures, Images and Photos

Isabelle leker frisör.

Just nu är jag ute i stallet. Ska rida men för tillfället friserar jag Connies hovskägg.

Före: Photobucket Pictures, Images and Photos

Efter:
Photobucket Pictures, Images and Photos

/Isabelle

videoblogg.

varför skritta av för hand?

Anledningen till att jag skrittar av ponnyn för hand är:

1. Om man sitter på hästen när den inte jobbar i rätt form sitter man på på ryggraden, inte på musklerna, vilket i det långa loppet kan göra så att hästen får ont i ryggen.

2. Det är väldigt skönt att själv sträcka ut benen när man har ridit, annars är det (i alla fall för mig) lätt att bli stel.

3. Det är även en social faktor, det bygger en bättre relation till hästen om man hanterar den mycket från marken.

Utöver detta är det ju väldigt mysigt att promenera.

Dock brukar jag skritta ett var eller två på långa tyglar efter ridpasset för att hon ska få känna att hon får sträcka ut halsen. 

bild från dagens promenad.

/Isabelle

Dagens ridpass:

Jag jobbade precis så som Maria sa till mig att göra, och efter ett tag var Connie väldigt fin och mjuk. Så länge jag rider rätt går hon rätt, så allting hänger verkligen på mig.

Jag började i alla fall med små volter i skritt och överböjde henne eftersom hon annars blir väldigt stretig och motvilllig. Sedan jobbade jag på samma sätt i traven tills jag kände att jag hade henne ärligt på yttertygeln, då började jag trava henne på fyrkantsspåret med volter i varje hörn för att fortsätta ha henne uppmärksam. Red sedan på stor volt i galoppen åt båda hållen. I högervarvet gick det verkligen bra, medan hon blev väldigt springig i vänstervarvet. Då fick jag lov att börja om med att jobba henne i traven för att hon skulle lugna sig. I slutet var hon fin i vänstervarvet också.

Det funkar faktiskt riktigt bra i skritten och traven, men i galoppen orkar jag inte riktigt rida ihop henne och hon är själv inte så bärig. Men det är bara att jobba på! Det jag måste kämpa lite med är att hålla henne med ytterskänkeln, för hon flyter gärna ut annars.

Efter ridpasset skrittade jag en liten stund på långa tyglar på ridbanan, sedan tog jag in henne i stallet, bytte sadeln mot svettäcket och tog en promenad. Jag tänker skriva lite senare om varför jag väljer att gå brevid när jag skrittar av henne istället för att sitta på. Ni ska ockå få en videoblogg filmad idag.




/Isabelle

Uppe med tuppen.

Photobucket Pictures, Images and Photos
Jag gick upp runt halv 9 idag för att hinna rida innan jag åker bort. Det gick stundvis riktigt bra idag. Jag skriver mer om ridpasset när jag har tillgång till en dator, bloggar från mobilen nu och det är lite halvkrångligt.

/Isabelle

Kvällspromenad.

Photobucket Pictures, Images and PhotosPhotobucket Pictures, Images and PhotosPhotobucket Pictures, Images and Photos
Kom nyss in från en promenad med ponnyn och mamma. Det var jättemysigt. Connie traskade på som att det brann bakom oss haha. Gullungen.

/Isabelle