bilder från träningen:



//Isabelle

gårdagens träning.

Förlåt för att jag inte uppdaterat, men jag har varit sjuk så det har liksom inte funnits nåt att uppdatera om haha. 



Igår red jag för Maria. Vi började med att hon satt upp och red igenom Connie, och sedan var det min tur. Vi jobbade med att öka och minska volter, korta och länga traven och så. Det gick riktigt bra, Connie var så fin. I galoppen jobbade vi med att ha henne ställd även på fyrkantsspåret. Det kunde ha gått bättre, jag måste hitta knappen för det där. Dessutom måste jag hålla mer på ytter och driva ihop henne mer. Det känns som att jag gör det tillräckligt men när jag ser bilderna inser jag att jag måste jobba liite mer i galoppen. Men allting går över lag mycket bättre nu än för några veckor sedan. Så när det går dåligt nu går det ändå bättre än vad det gjorde förut haha. 


fler bilder kommer snart.

//Isabelle

Alltså, jag är i extas!

Idag när jag kom hem från skolan var jag trött, hade huvudvärk och var allmänt irriterad. Efter nån timma insåg jag att Connie stog igår och att jag faktiskt var tvungen att rida henne idag. Jag släpade mig ut och tänkte att jag bara skulle ta ut henne på ridbanan en kort stund och bara kolla av henne i skritten. Sagt och gjort. Jag jobbade så som jag sett Maria jobba. Jag överställde henne och ställde krav på att hon skulle böja halsen bortom hennes egen bekvämlighetszon. Helt plötsligt (efter en hel del jobb) var hon liksom med mig. Jag kände verkligen hur mjuk hon var på väg att bli så jag bestämde mig för att fortsätta jobba. Det första lyckoruset kom när jag kunde hålla kvar henne i samma form när jag fattade trav från skritt. Sedan fortsatte allt bara att flyta på och jag kom verkligen till ridning. Connie lyssnade och var positiv. Jag tänkte verkligen "håll fram, driv bak, köttbulle, köttbulle, köttbulle" och fyfan vad fin hon var! 

Det känns verkligen att slutet på den här mörka tunneln är nådd snart. Jag håller verkligen på att få en fin, välriden ponny. Jag är så nöjd med mig själv att jag tycks ha fattat hur jag ska göra nu. Den här känslan alltså, det är bland det bästa i världen! 

(Mamma kanske kan fota mig när jag rider imorgon så att ni äntligen får lite bilder. Dock är jag lite rädd för att se på bild hur det ser ut, för tänk om känslan är så mycket bättre än verkligheten? )

//Isabelle

dagens roligaste!

Måste bara citera dagens roligaste innan jag går och lägger mig:
Jag: Maria, gör du skänkelvikning med Connie nu?
Maria: Ja.
Jag: Men, hon kan inte göra skänkelvikning.
Maria: Kan hon inte?! Nehe, men då gör hon ju det nu.

Hahah , så jäkla underbart! :')

//Isabelle

dagens:

Idag red jag markarbete för Maria. Det blev som så att efter att jag ridit en liten stund bad Maria om att få sitta upp och känna igenom henne. Jag tillät henne mer än gärna haha. Så Maria red och böjde och grejade och donande och Connie tjurade som en riktig märr. Tillslut gav hon efter i alla fall och guuuud vad vacker hon var att se på! Sedan fick jag sitta upp igen och jag säger bara en sak: WOW! Känslan var helt underbar. Hon var mjuk och fin och jag kunde verkligen komma till ridning istället för att sitta och stida med henne. Från och med nu ska Maria rida Connie i början av våra lektionspass. Det känns som att det kommer bli bra!

Det känns verkligen synd att mamma inte hade kameran med sig och kunde fota, för guuud vad snygga bilder det hade blivit!

Sedan var det lastträning igen. Det gick sådär, ungefär som igår. Men det är bara vana som krävs så vi måste bara fortsätta kämpa! 

Jag vill bara avsluta med att säga ett krya på dig till Emma! 

//Isabelle

SM



Sitter och kollar SM på webben. http://online.equipe.com/sv/class_sections/31317/live

//Isabelle

igår:

Först lasttränade vi och tyvärr gick det inte alls lika bra som första gången. Det tog kanske en halv timma att förmå henne att gå in. Menmen, det är smällar man får ta. Det kan ju inte gå bra alla gånger. Denna gången fick hon dock stå längre i transporten. Innan vi skulle backa ut henne stod mamma vid bakbommen och grejade med den och Connie trodde ju att hon skulle få gå ut så hon backade och försökte ta sig ut. Istället fick hon vänta för vi vill ju inte ha en häst som kastar sig ut ur transporten. Så mamma stog där och grejade ett tag och till slut slappnade Connie av. När mamma väl tog bort bommen stod jag och matade Connie så att hon inte skulle märka det. Sedan väntade jag en stund och backade ut henne. Det gick riktigt bra och hon backade lugnt och fint.


Jag var trött och hade huvudvärk så jag tränsade och mamma slängde upp mig på ponnyn och så skrittade jag 5 km med mamma och pappa. Även denna gången var det att hålla igång skritten på henne. Det gick bra. 

//Isabelle

i förrgår:

Det var ju den dagen som det regnade massor. Men jag trotsade regnet och tog mig ut på en ca 2 timmar lång ridtur på ponnyn. Det gick faktiskt riktigt bra och hon var pigg och trevlig. Eller, i början var hon kanske lite för pigg och skulle skygga för massa mesiga saker. Hon är så söt, flickan min. Jag red i alla fall med halsförlängaren och den funkar faktiskt riktigt bra som hjälp på uteritterna. Jag jobbade med att hålla hennes skritt aktiv hela tiden för hon går ju gärna och sover. Så det var att hålla fram och driva bak. Maria säger att jag ska tänka att hon ska bli rund som en köttbulle. Så hela tiden när jag rider tänker jag typ "köttbulle, köttbulle, köttbulle" haha. Galoppen och traven gick också bra och i och med att vägen hade blivit mjuk av regnet galopperade jag mer än vanligt. Det var roligt att sätta lite fart i flickan och hon trives med att få leka lite. 

//Isabelle

dagens:

Idag lasttränade vi Connie. Det gick verkligen jättebra. Hon var inne på fem minuter. Det vi gjorde var att vi tog en longeringslina och satte i tränset,  mamma gick in i transporten och lindade den runt fram bommen (linan var inte spänd så hon var inte tvingad) och jag stod vid henne och puttade lite på rumpan och då gick hon in. Duktiga flickan! Sedan fick hon stå där inne en liten stund och äta godis och slappna av innan vi lastade ur. Jag orkade verkligen inte rida idag så hon fick nöja sig med lastträningen. Imorgon ska jag ut i skogen och så ska vi lasta igen såklart. 

//Isabelle

Woho!

Photobucket Pictures, Images and Photos

Nu är vi på väg hem med våran kylingekärra. Det känns verkligen skönt att ha en transport!

//Isabelle

Dagens:

Idag longerade jag Connie eftersom hon förmodligen hade träningsvärk från igår. Jag använde halsförlängaren för att bjuda henne att söka sig neråt och jobbade henne mest i trav. Jag såg till att hon travade på framåt istället för att bara jogga, som hon brukar göra. Sedan släpade jag fram några cavalettibommar så att hon skulle få nåt att tänka på och använda ryggen lite. Jag är nöjd med henne och hon var positiv till arbetet. 

Duktig ponny!

Imorgon ska vi hämta transporten på förmiddagen och sedan blir det nog lastträning. Jag ska rida markarbete på ridbanan också. 

//Isabelle

transport!

Idag åkte mamma, pappa och jag och kollade på transporter. Vi köpte en till slut. Mamma ville inte lägga så mycket pengar på en transport, så det blev ingen lyxig direkt. Men det kommer fungera och ta oss från a till b. Vi ska hämta hem den imorgon så då visar jag er bilder. Jag är nöjd, även fast jag velat ha en lyxig transport haha. Det ska bli skönt att kunna lastträna ponnyn, och ha möjlighet att åka ut på lite grejer. 

//Isabelle

Dagens:

Idag bestämde jag mig för att hoppa lite med ponnyn. Det blir ju inte av så ofta eftersom vi jobbar så mycket med markarbetet nu. Men eftersom det är viktigt med varitation och hon behöver bli starkare i hoppningen så..


Vi började med 5-och-en-halvan:

man kommer alltså i trav på bommen, fattar galopp över krysset och kommer i galopp på oxern. 

Det gick helt ok. Det är bara det att jag håller henne i för långsam trav så att hon inte får den fart som hon behöver. Så jag måste verkligen träna på att trycka på henne framåt.

Sedan gjorde vi tre studshinder och hoppade dem några gånger. Det gick bra men hon var lite trött så vi avslutade ganska snabbt. 


Imorgon får hon antingen skritta ut eller longeras. Jag har inte bestämt än...

Jag rider ju med sporrar nu förästen och det funkar bra. Hon är redan lite mer lyhörd och framåt. Det gillas!

//Isabelle

the rain is falling down on us.

Nu ska jag ut i regnet och rida. Jag känner mig inte särskillt taggad kan jag säga, och Connie kommer nog vara sur för hon tycker inte om regn. Jaja, det är väl bara att ta tag i mig själv. Jag ska ju prova rida med sporrar idag också, det kommer bli intressant. Hon kanske kommer flyga fram över banan, det beror på vilket humör hon är på haha.

Undra om hon ens vill komma i hagen idag? Om jag hade varit en häst hade jag sprungit och gömt mig.

Okej, NU ska jag ta tag i mig och gå ut och hämta min lilla stumpa. 


bild från i våras.

//Isabelle

dagens ridning:

När jag kom hem från tävlingen var jag supertrött haha. Men jag och mamma tog tag i mig och jag släpade mig ut i mjukisar och ridskor till min lilla tjej. Jag använde halsförlängaren idag och jag tror faktiskt jag ska fortsätta med den när jag rider ut. Den hjälper till lite. Jag måste bara säga att jag bara har den spänd några centimeter så den gör absolut inget med våld. 

Det blev i alla fall en skrittur som innehöll klättring, kliva över höööga stockar, och försöka jobba i rätt form med bakbensaktivitet. Hon måste få igång den där nedrans bakkärran, ponnyn min. Jag tror faktiskt att vi är på god väg nu i alla fall. Imorgon blir det ridbanan igen och då ska jag prova rida med sporrar, för hon behöver verkligen visa mer respekt för skänkeln. Det ska bli intressant att se hur det går. 


(Jag behöver nya bilder!)

//Isabelle

hopptävling.

Jag och min mor var med och kollade på när Emma och Elin tävlade. Jag har lite bilder att bjuda på:

Emma & Izak:



Elin & Isse








Emma & Isse:







Jag vill bara säga; väl ridet av er båda! 

//Isabelle

markarbete.

Idag red jag alltså markarbete på ridbanan. Såhär såg mitt upplägg ut:

framskrittning (självfallet)
skritta på små volter och böja igenom
skritt-halt-skritt och försöka hålla henne på tygeln (gick inte bra)
skritta på åttvolter och böja igenom
skritta i serpentiner, böja igenom och känna att hon var ärlig
trava på liten volt och böja igenom under lättridning med god bakbensaktivitet
trava längs fyrkantsspåret och lägga in småvolter för att hålla henne ärlig på tygeln
trava på åttvolt och lägga fokus på bakbensaktivitet och att lägga över henne korrekt
kort skrittpaus
galoppera på volt och hålla henne ärlig på tygeln och med god bakbensaktivitet (hon blir lätt lat i galoppen och mesar fram för att hon blir trött)
kort skrittpaus
galopp i andra varvet på samma sätt
trav på åttvolt (hon blir springig efter galoppen och tror att hon ska få galoppera mer om jag inte bryter av till skritt på en gång efter galopp så det måste tränas bort) 
skritt på volt i båda varven
långa tyglar och skritt på fyrkantspåret
sedan hoppade jag av, slänger av sadeln och tar henne på en promenad. 

Generellt sett gick det riktigt bra idag. Om man jämför med förra veckan är det 5 steg framåt haha. Det är ungefär såhär upplägget för varje ridpass kommer se ut nu ett tag framöver. Det funkar verkligen på henne. Som ni ser lägger jag stor vikt på skritten, den tar säkert 10-15 minuter av ridpasset. Detta är för att jag verkligen ska ha henne ärlig på tygeln, för hon vill gärna fuska haha. 

Imorgon ska jag rida ut i skogen. Jag funderar på att följa Marias råd och använda halsförlängaren när jag rider i skogen för att slippa kriga med henne. Jag får fundera lite på det för jag är inte helt positivt inställd till sådana hjälptyglar..

bildbrist till tusen!

//Isabelle

nöjd tjej!

Connie är riden och går just nu i hagen och mumsar gräs. Det är nu jag vill ha ännu en häst att rida haha. Anyways, det gick bra idag. Jag är jättenöjd. Berättar mer när jag kommer hem från sjön för nu måste jag äta. 

//Isabelle

Dagen:

Idag fick Connie vilodag för jag var i stan och shoppade och när jag kom hem på eftermiddag/kvällen orkade jag verkligen inte. Imorgon måste jag gå upp runt nio för att hinna rida, efter det ska jag med familjen till Vättern och åka båt.

Juste, jag måste ju säga att jag trivs bra med Emmas nya design här på bloggen!

//Isabelle

gårdagen:

Igår red jag markarbete för Maria. Det gick bra och det känns som att jag har lite mer ordning i huvudet på hur jag ska rida nu. Men det kommer bli ett par tuffa veckor med en motsträvig ponny innan hon ger sig. Det är bara att försöka göra mig mentalt redo och hålla ut helt enkelt. Men motivationen är ju inte precis på topp när varje ridpass är en maktkamp. 
Det blev tyvärr inga bilder för mamma låg säkert och sov när jag red haha.

Mamma, pappa och jag spenderade två timmar med att rensa ur ogräs ur ridbanan. Det var verkligen ett jättekul arbete haha. Men, men, resultatet blev jättefint och äntligen ser ridbanan ut som en ridbana igen. Det är alltid mycket roligare att rida när man kommer ut till en välordnad ridbana! 


bara för att fylla ut inlägget lite.

//Isabelle

jag tror mitt hjärta blöder.

Här är annonsen:
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=516410&inriktning=1&typ=11

//Isabelle

:/

Sitter och författar Connies försäljningsannons... 



//Isabelle

Schema:

Måndag: uteritt
Tisdag: uteritt
Onsdag: skritta
Torsdag: Maria träning
Fredag: markarbete
Lördag: uteritt
Söndag: skritta

//Isabelle

fixx.

Jag friserade Connies hovskägg idag. Rolig som jag är tog jag ju "före" bild på ett ben och "efter" bild på ett annat. Men det gör ju inget haha.

före:


efter:



Dessutom klippte jag svansroten och öronen. Connie stod och sov under hela tiden. Hon är verkligen snäll när det gäller hantering.

//Isabelle

dagens ridtur:

Ridturen idag gick över förväntan. Jag hade bara tänkt strunta i allt vad korrekthet heter och bara låta henne trava och galoppera som hon ville, för hon är verkligen jättesvår just nu. Men sedan tänkte jag att "nej, nu ska hon lyssna på mig", så jag tog tag i henne och drev framåt. Och framåt, och framåt och framåt. Ett x antal hundra meter längre bort gav hon äntligen efter för tygeln och sökte stödet. Strid nummer 1 var vunnen! Sedan svängde jag in på en skogsväg och lät henne skritta lite på tygeln men sedan fick hon långa tyglar när det blev uppförsbacke och massa rötter. Det blev lite klätterträning där i svag lutning några hundra meter. Hon tyckte nog att det var lite jobbigt. Sedan fortsatte jag skritta henne på långa tyglar för marken var så ojämn att jag vill att hon skulle ha svängrum ifall hon skulle snubbla.

Efter det kom jag till en gammal fin körväg och där blev det samma grej som i början. Hon gav efter lite snabbare denna gång. Seger nr 2. Sedan red jag tillbaka på körvägen och galopperade. Hon rusade på, pigg som hon var. Så jag fick skritta tillbaka, och då böjde och formade jag henne och sedan var det galopp igen och denna gången höll jag verkligen ihop henne från start. Det gick mycket bättre och hon lyssnade faktiskt. Sedan skrittade jag tillbaka och hemåt. När det var kanske 3-4 km kvar fick hon långa tyglar så att hon skulle få skritta av sig ordentligt. 

Jag är väldigt nöjd med mig själv eftersom jag faktiskt bestämde mig för att kriga och försöka lösa problemet. Imorgon ska jag rida samma runda och på onsdag ska hon få gå lugnare. 

pluttan dök ner i gräset på väg till hagen haha.

//Isabelle

gör mig redo för dagens ridtur.

Nu ska jag ut till ponnyn. Antingen blir det att försöka mjuka upp henne på ridbanan, men det känns inte särskilt lockande. Jag behöver Marias hjälp för att kunna lösa problemet. Jag ska kolla om grusvägen har blivit lite mjuk av allt regn för i så fall ska jag jogga henne en runda. Tredje alternativet blir väl att rida en tur i skogen, men jag är lite rädd för att det är halt där nu. Jag är en mes haha. 



//Isabelle

I love you.

Jag har just varit ute och kollat till pollarna. Jag har ju varit på västkusten sedan i fredags så mormor och morfar har fått hålla koll på djuren. När jag visslade på hästarna kom de springandes, även fast de var lååångt borta i hagen. Det är sånt som värmer mitt hjärta kan jag säga. Connie och jag busade lite innan jag gick in igen. Hon är så gullig den där tjejen. 

Den här videon filmade jag för nån vecka sedan. Det var typ första gången hon kom travandes till mig, dessutom gnäggade hon men det hördes inte på filmen. 



Ni kan ju ignorera mitt babblande, jag babblar alltid med hästarna haha.

Jag vet inte om jag har skrivit det, men jag ger alltid Connie godis när hon kommer i hagen. Detta är på grund av att hon förut var svår att fånga. Hon får även alltid godis när jag släpper henne i hagen igen så att det sista minnet hon ska ha är positivt.

Hej på er!

Jag vill bara säga att jag ber om ursäkt för min dåligt uppdatering. Sedan jag kom hem från Brasilien har jag varit följd av lite sjukdomar och lite lätt depression. Det har varit jättejobbigt för mig att acceptera att jag faktiskt är i Sverige och att jag måste återgå till vardagen som är här. 

Dessutom har Connie haft lite små skador, och det går trögt i ridningen just nu. Allt detta har bidragit till en mindre lust till att uppdatera bloggen. Men nu ska jag boka in Maria och ta tag i problemen. Connie ska ju snart ut på annons och jag vill ju självfallet visa upp en trevlig, genomriden ponny. 

Just wanted to let you know. Och jag tycker det är superkul att det har börjat lösa sig för Emma och Isse. Fortsätt kriga nu tjejen!


redan använd bild osv.

vecka 31.

Schema Connie:
Måndag: vila
Tisdag: lätt pass på ridbanan (känna igenom henne).
Onsdag: Rida ut.
Torsdag: lätt pass på ridbanan.
Fredag: skritta minst 5 km.
Lördag: Galoppjobb?
Söndag: skritta minst 5 km

Schema Isabelle:
Måndag: vila
Tisdag: cykla 5 km
Onsdag: benövningar, 100 sit-ups, 10 armhävningar
Torsdag: vila
Fredag: benövningar, 100 sit-ups, 10 armhävningar
Lördag: cykla 5 km
Söndag: benövningar, 100 sit-ups, 10 armhävningar

Nu taggar vi!

hej på er!

Jag tänkte bara titta in och säga hej. Jag kom hem från Brasilien för en vecka sedan men har ännu inte riktigt lyckats landa i Sverige. Mitt huvud är kvar i underbara Brasilien. 

Connie har fått gå lungt de här dagarna. Jag vill inte starta henne hårt, utan har kört på uteritter med mycket skritt och lite trav och galopp. Den här veckan ska hon dock få gå lite normala ridpass igen. 

Jag ska också starta min egen träning, så jag kommer lägga upp schema på det här på bloggen. Vi ryttare fokuserar så mycket på att träna vår häst att vi glömmer bort att träna oss själva också. 

Jag är dessutom ganska lat så jag måste verkligen pusha mig själv... Tagga Belli!
RSS 2.0